UTENOS PREKYBAI 100 METŲ!

Kaip rodo istoriniai šaltiniai, „Utenos prekyba“ yra bene seniausia įmonė Utenoje pirmą kartą paminėta nepriklausomoje Lietuvoje dar 1924 m. Tuo metu organizacija vadinosi Utenos žemės ūkio draugija ir priklausė Lietuvos žemės ūkio kooperatyvų sąjungai „Lietūkis“. Jau įkūrimo metais kooperatyvui priklausė 84 nariai ir jų skaičius nuolat augo, o 1933 m. krašte veikė jau 9 kooperatyvai: Utenos, Leliūnų, Molėtų, Debeikių, Anykščių, Vyžuonų, Alantos, Videniškių ir kiti. Utenos kooperatyvo narių veikla buvo sėkminga: draugijos kaupė patirtį, įstatinį kapitalą ir paskutiniais Lietuvos nepriklausomybės metais (1939 m.) jau buvo svarbus rinkos dalyvis visoje apskrityje.

Prasidėjus karui ir Sovietų Sąjungai 1940 m. okupavus Lietuvą, prasidėjo Lietuvos ūkio pertvarkymas „socialistiniais“ pagrindais, kuris turėjo įtakos ir kooperacijai. Visi „Lietūkio“ žemės ūkio kooperatyvai, žemės ūkio draugijos ir jų skyriai buvo nacionalizuoti ir sujungti į respublikinę vartotojų kooperatyvų sąjungą.

Po karo įmonė tęsė veiklą kaip Utenos apskrities vartotojų kooperatyvų sąjunga, vėliau reorganizuota į Utenos rajono vartotojų kooperatyvų sąjungą. 1994 m. po dar vienos reorganizacijos įmonė tapo Utenos rajono vartotojų kooperatyvu, o 2010 m. pakeitė teisinį statusą ir tapo UAB „Utenos prekyba“.

UAB „Utenos prekyba“, išgyvenusi sudėtingą istorinį kelią, šiuo metu yra didžiausias ir seniausias vietinis prekybininkas regione. Įmonė valdo apie 40 prekybos centrų ir parduotuvių Utenos mieste bei regione, joje dirba apie 330 darbuotojų. 2001 m. buvo atidarytas pats pirmas tokio dydžio (2500 m2) prekybos centras „Rašė“ Lietuvoje, esantis ne didžiuosiuose miestuose, o regione. Vėliau vykdyta tolimesnė prekybos centrų plėtra ir iki šiol tęsiamas mažesnių parduotuvių modernizavimas. 2017 m. atidarytas didžiausias baldų centras regione.

Dėkojame visiems, kad 2024 m. galime švęsti 100 metų sukaktį kartu!

(Nuotraukos iš įvairių istorinių laikotarpių. Nuotraukas galima naudoti tik gavus įmonės sutikimą)

Daugiau nuotraukų galite rasti nuorodoje https://www.facebook.com/share/p/gmn5gahmDRtdNnqg/?mibextid=WC7FNe